Tarjoamme ammattitaitoista ja yksilöllistä urheiluhierontaa, joka auttaa sinua palautumaan nopeammin, parantamaan suorituskykyäsi ja ennaltaehkäisemään vammoja. Urheiluhierontamme on suunnattu niin aktiivisille urheilijoille kuin kuntoilijoillekin, jotka haluavat pitää kehostaan huolta ja nauttia liikunnasta ilman kipuja. Kokeneet ja koulutetut urheiluhierojamme käyttävät monipuolisia tekniikoita, jotka yksilöidään juuri sinun tarpeidesi mukaan. Urheiluhieronnassa saat monipuolista apua kehon eri kireyksiin, jumeihin ja tuntemuksiin.

Tutustu urheiluhierontaan ja varaa aika käynnille Tampereella!

Olemme keränneet tälle sivulle kattavasti tietoa urheiluhieronnasta, sen syistä sekä sen hyödyistä. Löydät varmasti vastauksen moniin urheiluhieronnassa askarruttaviin kysymyksiin ja saat apua arvioimaan, onko urheiluhieronta sinulle sopiva hoitomuoto. Me HierontaMankelilla vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin ja autamme suunnittelemaan hoidon tarvetta.

Mitä urheiluhieronta on?

Urheiluhieronnassa sovelletaan klassista hierontaa ja kuivahierontaotteita urheilijan erilaisiin tarpeisiin, ottamalla huomioon urheilijan käynnissä oleva harjoittelu ja mahdolliset vammat. Tavoitteena mm. parantaa suoritusta, nopeuttaa palautumista, ennaltaehkäistä ja hoitaa vammoja. Tämä koskee kaikkia liikkujia, ei vain huippu-urheilijoita.​

Tavalliseen hierontaan verrattuna urheiluhieronnassa keskitytään rentoutumisen sijaan lihaskireyksien ja -jännitysten lievittämiseen ja laukaisemiseen. Urheiluhieronta on erityisesti lihasta venyttävää ja muokkaavaa hierontaa, jossa huomioidaan tarvittaessa myös harjoituskausi. Urheiluhieronnan tukena voidaan käyttää erilaisia kylmä- ja lämpöhoitoja, urheilu- ja kinesioteippausta, kuivakuppausta, sekä fasciahoitoja.

​Otamme urheiluhieronnassa vastaan myös hierontaläheteasiakkaita.

Kenelle urheiluhieronta on tarkoitettu?

Urheiluhierontaan voi tulla huippu-urheilijoiden lisäksi tavalliset liikkujat, kuntoilijat ja muutkin vaikeista lihasjumeista kärsivät henkilöt. Urheiluhierontaa vaativia kireyksiä voi syntyä ihan arkisissa askareissa, hyötyliikunnassa tai vaikka toimistotyössä.

Urheiluhieronta voi olla tavoitteellista ja suunnitelmallista urheilijoiden hoitamista, mutta lisäksi urheiluhieronta sopii erityisesti henkilöille, jotka kärsivät lihaskireyksistä, jännityksistä tai toistuvista rasitusvammoista. Arkisiin vaivoihin, kuten niska- ja hartiaseudun jännityksiin, alaselkäkipuihin tai lihasrevähdyksiin, urheiluhieronta tarjoaa tehokasta helpotusta.

Urheiluhieronnan indikaatiot (syyt urheiluhierontaan hakeutumiseen):

  • Lihasjännitys / lihasväsymys
  • Lihasperäinen päänsärky
  • Lihas- ja kudossairaudet
  • Stressi / rentoutuminen

Urheiluhieronnan kontraindikaatiot (esteet urheiluhieronnan tekemiselle):

  • Infektiot
  • Laskimotukokset
  • Kuume / flunssa
  • Aktiivinen reumasairaus
  • Syöpä tai muu vakava sairaus (kysy asiasta lääkäriltä tai keskustele hierojasi kanssa)

HierontaMankelin asiantuntijat palvelevat Tampereella kaikkia urheiluhierontaa tarvitsevia

Epäiletkö, minkälaista hierontaa tarvitset? Tuntuuko urheiluhieronnan varaaminen liian kovalta hoitomuodolta? Urheiluhierojamme ottavat Tampereella vastaan kaikki asiakkaat ja räätälöivät hierontamuodon täysin yksilöllisten tarpeiden mukaan. Suosittelemme urheiluhierontaa tarvittaessa seuraavalle kerralle, vaikka olisit varannut vain tavallisen käynnin. Meille on tärkeää, että kaikki asiakkaamme saavat kaipaamansa hoidon ja siksi kartoitamme tilanteen huolella ja ohjaamme sopivan hierontamuodon pariin.

Esimerkkejä urheiluhieronnan vaikutuksista

Apua urheilijoille kovaan harjoittelu- ja kilpailutahtiin

Huippu-urheilija, joka kilpailee kansainvälisellä tasolla, kärsii usein lihasjännityksistä ja rasitusvammoista intensiivisten harjoittelu- ja kilpailujaksojen myötä. Säännöllisen urheiluhieronnan aloittamalla urheilija voi nopeasti huomata merkittävää parannusta palautumisajassaan ja lihasten liikkuvuudessa. Erilaisten urheiluhieronnan tekniikoiden ansiosta lihaksisto pysyy joustavana ja kivuttomana, mikä auttaa suoriutumaan paremmin kilpailuissa ja vähentämään riskejä vakaville loukkaantumisille.

Urheiluhieronnalla apua arkiseen rasitukseen

Toimistotyöntekijöille on tyypillistä kärsiä jatkuvista niska- ja hartiakivuista istumatyönsä vuoksi. Urheiluhieronnassa voidaan keskittyä erityisesti jännittyneisiin niska- ja hartialihaksiin, kun taas klassisessa hieronnassa näiden alueiden hieromista lähestytään usein kevyemmällä tavalla. Jo ensimmäisten hoitokertojen jälkeen kipu lievittyy ja työpäivät helpottuvat. Säännöllinen ja tavoitteellinen urheiluhieronta auttaa ylläpitämään lihasten hyvinvointia ja ennaltaehkäisemään uusien jännitysten syntymistä.

Tervetuloa urheiluhierontaan Tampereelle!

Varaa aika urheiluhierontaan Tampereella matalalla kynnyksellä. Tiimistämme löytyy useita urheiluhieronnan ammattilaisia, jotka auttavat lihasjumien avaamisessa ja vastaavat mielellään urheiluhierontaan liittyviin kysymyksiin.